شنبه، 17 تير 1391

پرسش :

امام مهدی علیه السلام در غيبت كبری چه مسؤوليت‌هايی را بر عهده دارند؟

پاسخ :
شرح پرسش:
امام مهدی علیه السلام در غيبت كبری چه مسؤوليت‌هايی را بر عهده دارند و اين عمر طولانی را در چه شغل و عملی می‌گذرانند؟

پاسخ:
در غيبت كبري كارها و مشاغل و مسؤوليت‎های امام زمان (ع) بسيار حسّاس و مهم است و اگرچه تصرف و بسط يد و حكومت ظاهری بر اوضاع ندارند و رتق و فتق امور را ديگران در اختيار گرفته و نظام حكم و اداره را به خود اختصاص داده و بندگان خدا را استضعاف و استعباد می‎كنند، مع ذلک امام مهدی (ع) ناظر بر اوضاع می‌‎باشند و عنايت‎هایی دارند و تصرفاتی می‎نمايند. و بالجمله شؤون امامت و رهبری و زعامت را در حدود امكان متصدی شده و وظايف خود را به نحو احسن و اكمل انجام می‎دهند؛ خلاصه، عمر طولانی ايشان در اطاعت خدا می‌‎گذرد، هم تكاليف فردی خويش را انجام می‎دهند و هم بر حسب حكايات متواتر، تكاليف اجتماعی را، آنچه مقتضی و مصلحت باشد، انجام می‎دهند؛ مانند هدايت اشخاص، ياري دادن مؤمنين بر مخالفين در بحث و احتجاج، حل مسائل مشكل، نصيحت و موعظة افراد، شفاي امراض، هدايت گم شدگان و رساندن آنها به مقصد، تعليم ادعيه، كمک مالي به نيازمندان، فريادرسی گرفتاران و درماندگان و زندانيان، ياری بيچارگان. كه بيشتر اين اعمال در ضمن ظهور معجزات، از آن حضرت صادر شده است. (رجوع شود به «دارالسلام» عراقی ؛ «نجم ثاقب» ؛ «جنه المأوی» ؛ «العبقری الحسان»، بحارالانوار و غيره)

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام