شنبه، 17 تير 1391

پرسش :

آيا امام زمان (عج) در حال حاضر نوابی دارند كه مستقيما با مردم در تماس باشند؟

پاسخ :
براي امام زمان (عج) دو غيبت است:

1- غيبت كوتاه (غيبت صغری)؛ كه آغاز آن از فوت حضرت امام حسن عسكری (ع) تا حدود هفتاد و چهار سال بعد از آن بوده است. در اين مدت امام زمان (عج) به وسيله نواب خاص خودشان، با شيعيان در ارتباط بوده اند. نواب خاص امام سوالات و مشكلات مردم را مستقيما با خود حضرت مطرح می‌كردند و جواب آن را می‌گرفتند؛ به عبارتي واسطه ميان مردم و امام (ع) بودند.

2- غيبت بلند مدت (غيبت كبری)؛ از آن پایان زمان غیبت صغری به بعد كه حدود هزار و صدسال تا الان می‌گذرد، زمان غيبت طولانی حضرت آغاز شده است. در اين مدت حضرت نايب خاصي براي خود تعيين نكرده اند و به آخرين نايب خود فرمودند: «بعد از فوت خودت به كسي وصيت به نيابت نكن و اگر كسي بعد از اين ادعای نيابت خاصه و ارتباط با من را داشته باشد، دروغگو است.
امام زمان (عج) در زمان غيبت طولاني خود، مردم را در مسايل و مشكلات ديني به نواب عام خود رجوع داده اند كه مسايل دين خود را از آنان فرا بگيرند و آنها را حجت از طرف خود بر مردم معرفی كرده اند. اين نواب عام، علما و مجتهدان شيعه هستند.

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام