يکشنبه، 18 تير 1391

پرسش :

امام زمانی که غایب است، برای ما چه فایده‌ای دارد؟

پاسخ :
شرح پرسش:
اگر امام زمان علیه السلام غایب هستند و مردم با ایشان ارتباطی ندارند پس وجود ایشان چه اثری برای ما دارد؟

پاسخ:
يكی از مهم‌ترين فوايد وجود امام هدايت مردم است ولی در اين زمان كه خداوند حجت خويش را از نظرها غايب كرده است بر اساس آنچه محققان يادآور شدند خود مردم مانع ظهور حضرتند و هرگاه مردم براي حكومت واحد جهانی و الهی (بر پايه عدالت واقعی و رعايت حقوق و اجرای تمام احكام اسلامی بی هيچ تقيه و ترس) آمادگی كامل پيدا كنند، حضرت مهدی علیه السلام آشكار خواهند شد. امّا بايد دانست كه تنها فوايد وجود امام راهنمايی ظاهري نيست بلكه وجود مقدس امام فوايد ديگري هم دارد كه بی آن كه در ميان مردم ظاهر باشد، مردم از آن فوايد برخوردار می‌باشند. مهم‌ترين فايده وجود امام واسطه فيض بودن است كه اگر امام نباشد رابطه عالم و آفريدگار جهان منقطع می‌گردد چرا كه تمام فيض‌هاي الهی به واسطه امام بر ساير مردم نازل می‌شود پس اين كه ما زنده‌ايم و از نعمت‌ها و مواهب زندگی برخورداريم به واسطه وجود امام است و در احاديث بسيار اين مضمون وارد شده است: «لو بقيت الارض بغير امام لساخت؛ اگر زمين بدون امام باشد فرو می‌رود».
آری امام قلب عالم وجود و رهبر و مربی نوع انسانی است و از اين جهت حضور و غيبت او تفاوتی ندارد و نيز هدايت معنوی امام نسبت به افراد شايسته هميشگی است اگر چه امام را نتوانند ببينند. و نمونه‌های بسياری در كتاب‌ها و غير كتاب‌ها نقل شده از افرادی كه با توسّل به امام در موقع گرفتاری‌ها و مشكلات زندگی امام به نجات آنان شتافته و آنان را از گرفتاري خلاص نموده است. در حقيقت امام غايب همانند خورشيد پنهان پشت ابر است كه از نور و حرارتش موجودات بهره می‌برند.

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام