سه‌شنبه، 20 تير 1391

پرسش :

چرا امام زمان (عج) برای ارشاد مردم تا حدودی كه ممكن است ظاهر نمی‎شوند؟

پاسخ :
شرح پرسش:
چرا حضرت مهدی علیه السلام براي رفع ظلم و ارشاد مردم تا حدودی كه ممكن است ظاهر نمی‎شوند و هر زمان كه خطری براي ايشان پيش آمد و يا مصلحتی اقتضا كرد غايب شوند و به همين صورت ظهورهایی جزیی داشته باشند تا آن ظهور كلی فرا رسد؟

پاسخ:
اين نحو ظهور و غيبت، خلاف مصالح تربيتی جامعه است و مانند مداخله يك قوه مستمر غيبی در كادر اختيار بشر و سلب اختيار از انسان می‎باشد و بالأخره با هدف خلقت انسان، تكامل عادي و اختياری و سير ارادی و تدريجی او بسوی كمالی كه آيه: «اِنّا خَلَقْنَا الْاِنْسانَ مِنْ نُطْفَةٍ أَمْشاحٍ نَبْتَليهِ فَجَعْلْناهُ سَميعاً بَصيراً(دهر/2)؛ ما او را از آب نطفه مختلط خلق كرديم و دارای قوای چشم و گوش گردانيديم.» آن را بيان می‎دارد، سازگار نيست و موجب وقوف و بازماندن بشر از سير ترقی و كمال است و مانند آن است كه همه چيز، وابسته به معجزه گردد و جريان طبيعی و عادی كه سنّت خدا بر آن قرار دارد، متروک شود.

منبع: موسسه تحقيقاتی حضرت ولی عصر عليه السلام