سه‌شنبه، 10 مرداد 1391

پرسش :

آیا معقول و پسندیده است که با آدم ‏های بد اخلاق مثل خود آنها عمل کرد؟

پاسخ :
از تعالیم دینی استفاده می‏ شود که با آنان نیز باید با اخلاقی پسندیده و گشاده رویی برخورد شود. این امر عملاً دعوت به اخلاق نیک کرده، موجب جذب بیشتر آنان می‏ گردد؛ زیرا این جا یکی از مواردی است که منفی در منفی مساوی مثبت نیست!.
در قرآن با صراحت آمده است: «ادفع بالتی هی احسن...؛ بدی را با خوبی مقابله کن!».
سپس خواهی دید که طرف مقابل از دشمنی به دوستی خواهد گرایید(سوره مؤمنون، آیه 96.).
البته چون دین ما جامع ‏الاطراف است، اگر در مواردی برخورد نیک موجب غرور و سلطه ‏گری آنان شود، مقابله به مثل جایز است؛ زیرا نوعی درمان محسوب می‏شود.
eporsesh.com