چهارشنبه، 11 مرداد 1391

پرسش :

لطفاً در مورد موارد زیر مطالب مختصر و مفید ی برایم بنویسید. 1- توبه، 2- شرایط توبه واقعی، 3- خود سازی و 4- انسان سازی

پاسخ :
1- انسان با گناه و نافرمانی حضرت حق ، از مسیر بزرگ و صراط مستقیم دور می شود ، توبه یعنی بازگشت به مسیر و راه ، توبه یعنی پشیمانی جدی از گناه ، و روی آوردن به بندگی خدا.

2- وجود نازنین حضرت امیر المؤ منین علی بن ابیطالب (ع) در روایتی جامع فرمودند توبه واقعی شش صورت دارد :
1- پشیمان شوی بر کرد کار گذشته و اعمال نا شایست خود.
2- تصمیم جدی بگیری که دیگر به آن اعمال بر نگردی و آنها را انجام ندهی .
3- اگر حق الناسی را ضایع نمودی و تلف کردی ، آنرا بپردازی و حق مردم را به آنها برگردانی.
4- اگر عبادتی ازتو ترک شده او را بجا آوری و قضایش را انجام دهی .
5- گوشتی که بر حرام به بدنت روئیده است ، باخون و غصه بر مخالفت خداوند و گریه و اندوه بر آن آب نمائی .
6- همان طور که با گناه لذت معصیت را بخود چشاندی سختی و رنج طاعت و استغفار را نیز با توبه باو بچشانی . این روایت در کتاب شریف نهج البلاغه صفحه 1281 می باشد.

3- انسان سازی یعنی تربیت انسانها و پرورش آنها به آداب و روسوم دینی و دست آنها را گرفتن و در مسیر دین ودیانت قراردادن.

4-خود سازی یعنی تزکیه و تهذیب نفس و پاکسازی آن از هر بدی و آلودگی و گناه . خود سازی یعنی آئینه دل را از غیر خدا ، شستن و دل را منور به نور الهی نمودن . خود سازی یعنی تمام ذکر و فکر و رفتار و کردار و اعمال انسان در تمام ایام شبانه روز در خدمت خداو رضایت و خوشنودی او بودن.
eporsesh.com