پنجشنبه، 12 مرداد 1391

پرسش :

در سیر و سلوک چگونه می توانم به اشخاصی که راه شناس واقعی هستند، دسترسی پیدا کنم ؟

پاسخ :
دسترسی به استاد سیر و سلوک از طریق کسانی میسر است که در این راه گام برداشته ‏اند و اساتید این راه را می ‏شناسند لذا پرسش از اهل سلوک و تحقیق از آنان می ‏تواند استاد مناسب را برای انسان آشکار سازد. البته شناخت کامل استاد سلوک برای سالک میسر نیست زیرا شرایط استاد کامل طبق آنچه بزرگان این راه گفته ‏اند بسیار نادر است و تشخیص آن هم از افق فهم افراد مبتدی خارج است. لذا تنها راه شناخت استاد سلوک، تأیید افراد سالک و شهرت خوب استاد در بین سالکین است و نیز تأییدی که استاد سلوک از استاد خود دارد و از طرف او اجازه راهنمایی سالکین یافته است. اما با این همه باید دقت نمود که استاد سیر و سلوک نباید سر سوزنی از دستورات شرع تخطی نماید که در این صورت نمی‏ تواند به او اعتماد کرد.
برای اطلاع از شرایط استاد سلوک به کتاب سیر و سلوک علامه بحرالعلوم به همراه تعلیقه مرحوم حسین تهرانی مراجعه فرمایید.
و نکته مهم در این رابطه این است که کسانی که به اسم ارشاد و هدایت و داشتن منصب استادی در راه معنویت، جوانان را فریب داده و آنان را از مسیر حق منحرف کرده، در طول تاریخ اندک نبوده ‏اند. کسانی که خود بویی از حقیقت و بندگی خداوند نبرده‏ اند و قدمی در این راه برنداشته‏ اند و با کتاب و سنت آشنایی ندارند و تنها به قصد منافع دنیوی و کسب شهرت و دکان باز کردن خود را استاد راه معرفی کرده و دل‏های پاک و با صفا و خداجوی جوانانی را که به دنیال ندای فطرت خدایی در جستجوی حقیقت می ‏باشند، منحرف نموده ‏اند. بنابراین نمی‏ توان به سادگی و بدون تحقیق کافی و اطمینان به کسی سرسپرد و او را به عنوان استاد انتخاب نمود.
eporsesh.com