سه‌شنبه، 31 مرداد 1391

پرسش :

فلسفه و تاریخچه ختم قرآن چیست ؟

پاسخ :
درباره تاریخچه ختم قرآن باید به شما عرض نماییم که ختم قرآن به اوائل اسلام و زمان حیات پیامبر اکرم (ص) می‌رسد و احادیثی نیز در این باره از سوی اهل بیت (ع) مبنی بر اهتمام پیامبر (ص) به ختم قرآن و توصیه‌های ایشان به صحابه خویش در این زمینه وارد شده است.[1]

ما درباره فلسفه این موضوع باید بگوییم که با توجه به مضامین دعاهایی که در هنگام ختم قرآن کریم از اهل بیت عصمت و طهارت به دست ما رسیده است.[2]

می‌توانیم برداشت کنیم که چون قرآن کتاب هدایت و مایه سعادت بشر است و به عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی که مورد تحریف هم قرار نگرفته مطرح می باشد لذا بر هر مسلمانی ضروری است که به این کتاب رجوع کرده و در آیات آن تامل و تفکر و تعمق نماید لذا طرح ختم قرآن کریم در همین راستا و به منظور تشویق مسلمانان برای اهتمام به این موضوع است .

پی‌نوشت‌ها:

[1] بحار الانوار،ج 71 و 89

[2] نظیر دعایی که از امام سجاد (ع) در هنگام ختم قرآن در کتاب مصباح المتهجد، ص 520 نقل شده است.

hawzah.net