جمعه، 17 شهريور 1391

پرسش :

معرفی اجمالی از سوره حاقه ارایه نمایید.

پاسخ :
«حاقه » یکی از نامهای قیامت است. قاطع و کوبنده و حتمی و بی کمترین تردید، و اساسا خود قیامت، حق است و بدون معاد، زندگی و آفرینش و حیات، پوچ و لغو خواهد بود.
این کلمه، در سه آیه اول سوره تکرار شده و سپس به توصیف قیامت، و امت های گذشته و باز هم قیامت و وحی نبوی پرداخته است.
در روایات آمده که این سوره درباره علی(ع) نازل شده. او هم حقی بود که تکذیب کنندگان و مخالفینی داشت.
این سوره آهنگین و پرطنین با 52 آیه در سالهای 3 یا 4 بعثت در مکه نازل شده است.
منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم