شنبه، 18 شهريور 1391

پرسش :

معرفی اجمالی از سوره قدر ارایه نمایید.

پاسخ :
در این سوره، از شب ارزش آفرینی و اندازه گیری و مقدرات انسان سخن به میان آمده است. شبی که از هزار ماه برتر است (در بعضی روایات شیعه، این هزار ماه به مدت حکومت ظالمانه بنی امیه تفسیر شده که هزار ماه طول کشیده است (به نقل المیزان جلد 20 ص 474.).)
و در یکی از شبهای ماه رمضان (21 یا 23) قرار دارد. و شبی است که قرآن در آن بر قلب پیامبر نازل گشته است. شب اتصال مطلق میان زمین و ملکوت اعلاست و فرود آمدن فرشته ها از آسمان، و شب سلامتی است.
این سوره، در حدود سال 4 بعثت، بعد از سوره «عبس » در مکه نازل شده و 5 آیه دارد و سوره ای است بسیار مبارک و با فضیلت.
منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم