شنبه، 18 شهريور 1391

پرسش :

معرفی اجمالی از سوره فیل ارایه نمایید.

پاسخ :
در این سوره داستان فیل سواران ابرهه را که برای ویران کردن خانه توحید، کعبه، هجوم آورده بودند و با قدرت خداوند نابود شدند بطور خلاصه بیان کرده است.
خود این واقعه، که قبل از اسلام رخ داده بود مبدء تاریخ شد و آن سال به «عام الفیل » مشهور گشت. بنا به نقل مورخین، در همان سال هم پیامبر متولد شد و 40 سال بعد از آن ماجرا به رسالت مبعوث گشت.
این تاریخچه و یادآوری آن در قرآن، هشداری است به کسانی که از در جنگ و ستیز با خدا و آئین او وارد می شوند.
این سوره هم بعد از «کافرون » در اوائل بعثت در مکه نازل شده و 5 آیه دارد.
بعضی این سوره را با سوره بعدی یکی دانسته اند، چون مطالبشان بهم مربوط است.
منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم

نظرات کاربران