شنبه، 18 شهريور 1391

پرسش :

معرفی اجمالی از سوره کوثر ارایه نمایید.

پاسخ :
در این که منظور از کوثر، نهری است در بهشت، یا حوضی در محشر، یا ذریه و فرزندان زیاد، یا علمای امت، یا نبوت و قرآن، یا علم و حکمت یا ... نظریه های گوناگونی وجود دارد.
منظور هر کدام باشد، این خیر کثیر را خداوند به پیامبر اعطا کرده است (آیه 1)
این سوره یک سطری که 3 آیه دارد و از اعجازهای قرآن است در جواب عیبجوئی های مشرکین نازل شده که بخاطر نداشتن فرزند پسر، پیامبر را مقطوع النسل و «ابتر» می گفتند.
بعد از «عصر» یا «عادیات » در مکه نازل شده است. سال اول بعثت. بعضی هم گفته اند که در «صلح حدیبیه » نازل شده است.
منبع : کتاب آشنایی با سوره ها، جواد محدثی،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم