يکشنبه، 19 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی آنتوم(ANETHUM) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قرص 650 میلی گرمی
گرانول در بسته های 100 گرمی

موارد مصرف :
آنتوم در زیادی چربی خون ( کلسترول و تری گلیسریدها ) پیشگیری و درمان آرتریو اسکلروز و کولیکهای صفراوی بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
آنتوم از عصاره گیاهان زیر تهیه شده است
1- دانه وبرگ شوید 68% Anethum graveolens
2- ریشه کاسنی 5% Cichorium intybus
3-سرشاخه های گلدار شاهتره 5% Fumaria parviflora
4-لیمو عمانی 4% Citrus sp

مواد موثره :
روغن های فرار نظیر کارون ، لیمونن ،‌گلیکوزید ، تلخ لاکتوکوپیکرین و آلکالویید پروتوپین ، هیسپریدین و کورستین .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر این دارو تا کنون شناخته نشده است آزمایشات بالینی انجام شده اثرات پائین آروندگی چربی خون این فراورده را تایید نموده است .
ترکیبات موجود در آنتوم موجب افزایش ترشحات صفرا شده بریا کورستین و لاکتوکوپیکرین موجود در این فراورده نیز اثر مهار کنندگی آنزیمهای لیپوژناز گزارش شده است . آزمایشات در آزمایشگاه نشان داده است که عصاره شاهتره مانع تشکیل سنگهای صفراوی می گردد .

مقدارمصرف :
قرص : روزی 3 بار ، هر بار 3-2 قرص با آب یا آّ ب میوه میل شود .
گرانول :‌روزی 2 تا 3 بار ، هر بار یک قاشق مرباخوری از گرانول را در یک لیوان آب جوش ریخته و پس از 10 دققیه میل نمایید .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی رد مصرف این فراورده در زنان باردار وشیرده به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار باید سنجیده شود .
irteb.com