يکشنبه، 19 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی آنتی میگرن(ANTIMIGRAINE) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره 30 میلی لیتری

موارد مصرف :
قطره آنتی میگرن به عنوان پیشگیری کننده و برطرف کننده حملات میگرنی و سردردهای با منشاء عصبی بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
قطره آنتی میگرن از عصاره هیدروالکلی گیاهان زیر تهیه می شود :
1- دانه رازیانه 30% Foeniculum vulgare]
2-ریشه سنبل الطیب 30% Valeriana officinalis
3-پوست ساقه بید 20% Salix alba
4-برگ بادرنجبویه 20% Melissa officinalis

مواد موثره :
والرینیک اسید ، والپوتریات ها ، سالیسین ،‌روغن های فرار نظیر آنتول ،‌سیترال و سیترونال .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانسیم دقیق اثر ضد میگرنی این فرآورده بطو کامل شناخته نشده است . آنتی میگرن به دلیل داشتن سنبل الطیب و بادرنجبویه دارای اثرات مضعف سیستم اعصاب مرکزی می باشد . سالیسین موجود در پوست بید اثر ضد درد مشابه سالیسیلات ها ایجاد می نماید .

تداخل دارویی :
- از مصرف همزمان این فرآورده با داروهای حاوی سالیسیلات ها خودداری شود .
- مصرف این فرآورده موجب تشدید اثر سایر داروهای آرامبخش می شود .

مقدارمصرف :
به محض شروع اولین آثار حمله میگرنی 30 تا 40 قطره در یک فنجان آب سرد ریخته و میل شود . در صورت لزوم می توان بعد زا یک ساعت مصرف دارو را تکرار نمود .

موارد احتیاط :
1- مصرف مقادیر زیاد این فرآورده ممکن است ایجاد خواب آلودگی نماید بنابراین هنگام رانندگی و یا کار با ابزاری که به هوشیاری کامل نیاز دارد با احتیاط مصرف شود .
2- در افراد حساس به سالیسیلیک اسید ،‌مبتلا به آُسم ، زخمهای حاد گوارشی ‌فهموفیلی ،‌نقرس ،‌اختلالات انعقادی و کمی پروترومبین خون با احتیاط مصرف شود .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی در مصرف این فراورده در دوران بارداری وشیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار باید سنجیده شود
irteb.com