يکشنبه، 19 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی انوکسولون(ENOXOLONE) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
پماد جلدی 15 گرمی

موارد مصرف :
انوکسولون در درمان التهابات پوستی و موارد زیر بکار می رود :
- قرمزی پوست نوزادان ناشی از ادرار سوختگی
- قرمزی پوست در اثر آفتاب سوختگی
- اگزماهای ملایم در سطح صورت ،‌پلکها و اطراف دهان
-خارش ناشی از نیش حشرات ، خارش های انگلی یا خارش دستگاه تناسلی در زنان

اجزاء فرآورده :
پماد انوکسولون حاوی 2% اسید گلیسیریتینیک می باشد که از گیاه شیرین بیان به دست می آید .

مواد موثره :
اسید گلیسیریتینیک ( انوکسولون )

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر پد تورومی اسید گلیسیریتینیک با وجود شباهت ساختمانی آنب ه هیدروکورتیزون مورد تردید می باشد . مطالعات انجام شده نشان داده است که گلیسیریتینیک اسید تمایل نسبی به اتصال با گیرنده های گلوکورتیکوییدی و میزالوروتیکوییدی را دارد و احتمالا با تاثیر بر این گیرنده ها ، روی فعالیت استروییدهای آندوژن تاثیر می نماید .
همچنین این ترکیبات با وقفه عمل آنزیم11-Beta Hydroxy steroid در کبد و کلیه از تبدیل کورتیزول به کورتیزون غیر فعال جلوگیری می کنند . همچنین ترکیبات موجود در عصاره شیرین با موجب وقفه لیپواکسیژناز و سیکلو اکسیژناز و کاهش فعالیت اسید آراسیدونیک می گردند .

مقدارمصرف :
پس از تمیز کردن پوست روزی 2 تا 4 بار لایه نازکی از پماد روی موضع بمالید

موارد احتیاط :
1- به علت ایجاد حساسیت در اثر تماس با این دارو به مدت طولانی و روی سطح وسیعی از پوست استفاده می شود .
2- در مورد پوست نوزادان روی مخاط و پوستی که هنوز لایه خارجی آن تشکیل نشده استفاده نشود
3-از استعمال پماد در چشم و اطراف آن خودداری شود

عوارض جانبی :
در صورت مصرف دارو به مدت طولانی و در سطح وسیع و آُسیب دیده پوست احتمال بروز علائم میزالوکورتیکوییدی وجود دارد .
irteb.com