دوشنبه، 20 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی بخور اوکالیپتوس ایران داروک -محلول غیر خوراکی چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
محلول غیر خوراکی (اینهالر ) در شیشه های 60 میلی لیتری

موارد مصرف :
این فرآورده برای برطرف نمودن نشانه های سرماخوردگی ، سرفه و احتقاق بینی بکار می رود.

اجزاء فرآورده :
پودر بخور اکالیپتوس از اجزاء زیر تشکیل شده است :
1- تنتوراکالیپتوس 49% Eucalyptus globulus
2-بتنتورمورد 25% Myrtus communis
3-بتنتورپوتار 25% Cymbopogon sp
4-منتول 1% Mentol

مواد موثره :
روغن های فرار نظیر سینئول (اکالیپتول) ، سیترونلول ، تیمول و فلانویید کورستین

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
اسانسهای موجود در این فرآورده دارای اثرات ضد التهاب ف خلط آور و ضد عفونی کننده می باشند . به نظر می رسد اثرات ضد میکروبی اکالیپتول روی باکتریهای گرم مثبت بیشتر بوده بخصوص باسیلوس ساب تیلیس و میکرو کوکوس گلوتامیس به آن حساس تر می باشد . آزمایشات در آزمایشگاه نشان داده است که کورستین و هاپیروزید موجود در اکالیپتوس اثرات ضد ویروس آنفلونزا تیپ A دارند .

مقدارمصرف :
روزانه چند بار هر بار یک قاشق سوپخوری از پودر را در ظرف مناسب آب داغ ریخته و به مدت 10-5 دقیقه در حالی که چشمها بسته است بخور داده شود .

عوارض جانبی :
تیمول موجود در این فرآورده ممکن است باعث تحریک غشا مخاطی گردد .

موارد منع مصرف :
این فرآورده در بیماران مبتلا به تب بالا ، سرفه های مداوم و خون ریزی دستگاه تنفسی ممنوعیت مصرف دارد

نکات قابل توصیه :
این دارو باید به صورت بخور مصرف شودو از خوردن آن اکیدا خودداری شود
در خلال بخور دادن چشمها باید بسته باشند
سرفه های مداوم ممکن است نشانگر یک بیماری جدی باشد در صورت تداوم نشانه های بیماری مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید .
irteb.com