دوشنبه، 20 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی منتول مایع(LIQUID MENTHOL) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره در شیشه های 15 میلی لیتری

موارد مصرف :
منتول مایع به عنوان ضد احتقان بینی و جهت تسیکن دردهای موضعی ،‌بخصوص در ناحیه سر ، صورت و گردن بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
منتول مایع از اسانس گیاه نعناع Mentha spicata به میزان 5% تهیه شده است .

مواد موثره :
روغن های فرار نظیر منتول و کاروون .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
منتول در غلظت های کم بطور انتخابی انتهای اعصاب حسی مربوط به سرما را تحریک کرده و باعث احساس سرما می شود .
این دارو دارای اثر ضد درد موضعی می باشد . منتول در غلظت های زیاد علاوه بر این اثر نه تنها باعث تحریک حس گرما و درد می شود بلکه ممکن است سبب تحریک موضعی نیز بشود مصرف دارو بر روی پوست باعث گشاد شدن عروق و ایجاد احساس سرما میشود و به دنبال آن اثر ضد درد ظاهر می گردد .

مقدارمصرف :
به عنوان ضد احتقان بینی : 3-2 قطره در پشت لب مالیده شود
به عنوان ضد درد موضعی : 10-5 قطره در موضع مالیده شود

موارد احتیاط :
مصرف این فرآورده در بینی نوزادان خطرناک است و ممکن است باعث کلا پس فوری شود .

عوارض جانبی :
احتمال بروز واکنشهای آلرژیک در افراد حساس وجود دارد .

موارد منع مصرف :
در افراد حساس به نعناع مموعیت مصرف دارد
irteb.com