دوشنبه، 20 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی میرتکس(MYRTEX) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره 15 میلی گرمی

موارد مصرف :
قطره میرتکس جهت درمان آفتهای مینور بکار می رود.

اجزاء فرآورده :
قطره میرتکس حاوی اسانس گیاه مورد Myrtus communis به میزان 57/7% ( حاوی حداقل 946 میلی گرم سینئول ) می باشد .

مواد موثره :
روغنهای فرار مانند 1 و 8- سینئول ،‌آلفا پینن ، میرتنول ،‌لیمونن ،‌میرتول

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر این دارو تا کنون شناخته نشده است . منو و سزکوئی ترپنهای موجود در اسانس مورد دارای خاصیت ضد باکتریایی ، ضد قارچی و دزانفکتانت می باشند .

مقدارمصرف :
روزی 6-5بار هر بار 10 قطره از محلول را روی تنطیف ریخته به مدت 30 ثانیه روی ضایعات قرار دهید .

موارد احتیاط :
با مصرف این فرآورده احتمال بروز واکنشهای آلرژیک وجود دارد . از آنجائی که اسانس مورد بر روی صورت کودکان موجب اسپاسم حنجره و برونش ، حملات شبه آسُم و حتی نارسایی تنفسی می گردد هنگان مصرف این فرآورده در افراد فوق می باید احتیاط لازم صورت گیرد .

عوارض جانبی :
1- مصرف داخلی مورد در موارد نادر موجب تهوع ،‌استفراغ و اسهال می گردد
2- در نوزادان و کودکان موجب اسپاسم حنجره ، اسپاسم برونش ، حملات شبه آسم و حتی نارسایی تنفسی می گردد .

موارد منع مصرف :
در صورت وجود التهاب مجاری گوارشی یا صفرائی و بیماریهای کبدی مصرف داخلی این فرآورده ممنوع است

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری وشیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود .
irteb.com