دوشنبه، 20 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی اولئاکرات(OLEA-CRAT) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
پودر در بسته های 100 گرمی

موارد مصرف :
اولئاکرات در درمان زیادی فشار خون بکار می رود.

اجزاء فرآورده :
اولئاکرات از مجموعه گیاهان زیر تشکیل شده است
1- برگ زیتون 32/5% Olea europaea
2-میوه سرخ ولیک 32/5% Crataegus microphilla
3-میوه قره قات 20% Vaccinium arctostaphylos
4-میوه عناب 10% Zizyphus vulgaris
5-برگ پونه 5% Mentha pulegium

مواد موثره :
فلانوییدها ، پروسیانیدین ها ،‌اولئوروپئین

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
اثرات قلبی - عروقی این فرآورده به ترکیبات فلاونوییدی موجود در کراتاگوس آن بخصوص پروسیانیدین ها نسبت داده شده است . مطالعات در انسان و در آزمایشگاه نشان داده است که اولئاکرات باعث افزایش جریان خون کرونر ، افزایش جریان خون محیطی ( در سر ، عضلات اسکلتی و کلیه ) کاهش جریان خون محیطی ( در پوست و دستگاه گوارش ) کاهش مقاومت محیطی و کاهش فاشر خون می گردد .
بررسی های انجام شده نشان داده است که اولئاکرات احتمالا با اتساع عروق خونی موجب کاهش فاشر خون می گردد .

مقدارمصرف :
روزی 2 تا 3 بار هر بار یک قاشق غذا خوری از اولئاکرات را در یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کرده پس از صاف نمودن میل نمایند .

موارد احتیاط :
بیماران تحت درمان با داروهای قلبی - عروقی به اثرات فارموکولوژیک کراتاگوس حساس تر می باشند . بنابریان مصرف این فرآورده در موارد فوق باید با احتیاط صورت گیرد .

عوارض جانبی :
با مصرف فرآورده های حاوی کراتاگوس عوارضی نظیر تهوع ، خستگی ؛‌تعریق و راش های جلدی ( روی پوست ) گزارش شده است .
مصرف مقادیر زیاد این فرآورده ممکن است باعث مسمومیت و ایجاد ( برادیکاری و دپرسیون تنفسی ) شود .
irteb.com