دوشنبه، 20 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی رگلیس معطر(REGLIS MOATTAR) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
پودر در بسته های 70 گرمی

موارد مصرف :
رگلیس معطر در نفخ معده و اثنی عشر ،‌گاستریت و گاسترالژی بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
1- عصاره خشک شیرین بیان 83/3% Glycyrrhiza glabra
2-پودر ریشه شیرین بیان 15/2% Glycyrrhiza glabra
3-زیره سبز 0/34% cuminum cyminum
4-رازیانه 0/69% Foeniculum vulgare
5-گل ختمی 0/34% Althaea officinalis

مواد موثره :
گلیسیریزین و گلیسیریتینیک اسید ، فلانویید گلیکوزیدهایی نظیر لیکوئی رتین ، ایزولیکوئی رتین و رامنولیکوئی رتین و مشتقات کومارین (هرنیارین ) و روغن های فرار ( آنتول ، کومینیک آلدئید )

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر ضد تورمی گلیسیریتینیک اسید با وجود شباهت ساختمانی آن به هیدروکورتیزون مورد تردید می باشد . مطالعات انجام شده نشان داده است که گلیسیریزین و گلیسیریتینیک اسید تمایلی نسبت به اتصال با رسپتورهای گلوکو کورتیکوییدی و میزالو کورتیکوییدی را دارند و احتمالا با تاثیر بر این سرپتورها ، روی فعالیت استروییدهای آندوژن تاثیر می گذارند .
همچنین این ترکیبات با وقفه عمل آنزیم 11-Beta Hydroxy steroid در کبد و کلیه از تبدیل کورتیزول به کورتیزون غیر فعال جلوگیری می کنند . تحقیقات اخیر نشان داده است که ترکیبات موجود در عصاره شیرین بیان موجب وقفه فعالیت لیپو اکسپژناز و کاهش فعالیت اسید آراشیدونیک می گردد .
ترکیبات فلاونوییدی گیاه شیرین بیان احتمالا با تاثیر بر موکوس معده سد موکوسی را نسبت به تاثیر اسید معده تقویت می نماید به نظر می رسد این اثر مشابه کربنوکسولون بوده و با تداخل در سنتز پروستانویید معده موجب افزایش تولید موکوس و جریان خون مخاطی می گردد .
بعلاوه روغن های فرار و ترکیبات موجود دراین فرآورده نیز با داشتن اثرات آنتی اسپاسمودیک بر روی عضلات صاف موجب کاهش انقباضات روده و تسهیل خروج گازها از معده می شود .

تداخل دارویی
مصرف همزمان فرآورده های حایو شیرین بیان با کورتیکو ستروییدها و داروهای هورمونی ( با اثرات استروژنی و آنتی استروژنی ) باید با احتیاط صورت گیرد .

مقدارمصرف :
روزی 3 با قبل زا غذا هربار یک قاشق چایخوری از فرآروده را در یک فنجان آب جوش ریخته و پس از سرد شدن میل شود .

موارد احتیاط :
این فر آورده در بیماران کلیوی باید با احتیاط مصرف شود .

عوارض جانبی :
مصرف طولانی مدت این فرآورده ممکن است سبب بروز اثرات شبه میزالوکورتیکوییدی (احتباس آب و سدیم افزایش دفع پتاسیم ) گردد .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن سنجیده می شود .
irteb.com

نظرات کاربران