سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی سنکل(SANKOL) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره 30 میلی لیتری

موارد مصرف :
قطره سنکل جهت دفع سنگهای تا قطر 7 میلی متر مجاری ادرار ، تسکین دردهای کلوی و عفونتهای مجاری ادرار بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
قطره سنکل از عصاره گیاهان دارویی زیر تهیه شده است :
1- دانه رازیانه 25% Foeniculum vulgare
2-دانه زیره سبز 12/5% Cuminum cyminum
3برگ بو 12/5% Laurus nobilis
4-دم گیلاس 12/5% Cerasus avium
5-کاکل ذرت 12/5% Zea mays
6-میوه خارخاسک 12/5% Tribulus terrestris
7-تخم خربزه 12/5% Cucumis melo

مواد موثره :
املاح پتاسیم ، اسیدهای چرب ، فلانوییدها ، روغن های فرار نظیر آنتول ،‌فنکون ، سینئول و کاروون.

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
موادموثره موجود در این فرآورده به علت داتشن اثرات مدر و ضد اسپاسم باعث شل شدن عضلات صاف مجاری ادرار و تسهیل خروج سنگ می گردد .

مقدارمصرف :
بزرگسالان روزی 3 بار ،‌هر بار 60-50 قطره در یک فنجان آب سرد بعد از غذا میل شود . در موارد حاد ، درمان با سنکل می تواند تا مدت یک ماه ادامه یابد . در درمان حالت مزمن بیماری و به منظور پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ مقدار مصرف 30 قطره 3-2 بار در روز برای مدت یک هفته توصیه می گردد که این رژیم درمانی باید هر ماه تکرار شود .

موارد احتیاط :
مصرف مقادیر زیاد این فرآورده ممکن است منجر به اختلال آب و الکترولیتها گردد .

عوارض جانبی :
در افراد حساس به کاکل ذرت احتمال بروز واکنشهای آلرژیک مانند درماتیت تماسی و کهیر وجود دارد .

مصرف در حاملگی وشیردهی
مطالعات نشان داده است که کاکل ذرت باعث تحریک و انقباض رحم خرگوش می گردد ایمنی مصرف این فرآورده دردوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود.

نکات قابل توصیه :
نوشیدن مقادیر زیاد آب و مایعات همزمان با مصرف این دارو توصیه می شود
در صورت بروز اختلالات گوارشی باید بعد از غذا میل شود
irteb.com

نظرات کاربران