سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی تیمکس (THYMEX) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
شربت 120 میلی لیتری

موارد مصرف :
شربت تیمکس به عنوان ضد سرفه و خلط آور بکار می رود

اجزاء فرآورده :
قطره تیم آرتا از عصاره هیدرو الکلی آویشن Thymus vulgaris به میزان 35-30 گرم درصد ، حاوی 0/15% تیمول تهیه شده است .

مواد موثره :
روغنهای فرار نظیر تیمول و کارواکرول

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
اثرات ضد سرفه و خلط آور این فرآورده احتمالا مربوط به روغنهای فرار آن ( تیمول ،‌کارواکرول و آنتول ) می باشد.

مقدارمصرف :
کودکان زیر 12 سال : نصف تا یک قاشق مرباخوری سه بار در روز
بزرگسالان : یک قاشق مرباخوری 6-5 بار در روز

عوارض جانبی :
مول موجود در این فرآورده ممکن است باعث تحریک غشا مخاطی گردد .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری وشیر دهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود.
irteb.com