سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی شیر افزا(SHIRAFZA) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره 30 میلی لیتری

موارد مصرف :
قطره شیر افزا برای افزایش شیر مادر بکار می رود . همچنین باعث برطرف شدن اختلالات گورشی و آرامش طفل می گردد .

اجزاء فرآورده :
قطره شیر افزا از عصاره هیدرو الکلی زیر تهیه شده است :
1- دانه رازیانه 50% Foeniculum vulgare
2-دانه زیره سبز 20% Cuminum cyminum
3-دانه شنبلیله 20% Trigonella soenum - graecun
4-اندام هوایی شوید 10% Anethun graveolens

مواد موثره :
تریگونلین ، نیکوتینیک اسید و روغن های فرار ( نظیر : آنتول ، فنکون ،‌کاروون ،‌پارا - سمن )

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم دقیق افزایش دهنده شیر این فرآورده شناخته نشده است
مطالعات نشان داده است که آنتول موجود در شیر افزا به عنوان آنتاگونیست رقابتی دوپامین عمل می کند ( دوپامین موجب وقفه تذشح پرولاکتین می گردد ) و موجب افزایش ترشح شیر می شود .
قطره شیر افزا با داتشن اثرات ضد اسپاسم بر روی عضلات صاف موجب تسهیل خروج گازها از معده شده و در نتیجه سبب برطرف شدن اختلالات گوارشی و آرامش طفل می گردد .

تداخل دارویی
شنبلیله موجود در این فرآورده باعث کاهش قند خون می گردد بنابراین احتمال دارد که با داروهای پایین آورنده قند خون تداخل نماید .

مقدارمصرف :
روزانه 3 نوبت ، هر بار 20 تا30 قطره ر یک فنجان آّ سرد با کمی قند بعد از غذا میل شود

عوارض جانبی :
با مصرف این فرآورده احتمال بروز واکنشهای آلرژیک وجود دارد .
irteb.com