سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی تیمیان(THYMIAN) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
شربت در شیشه های 120 میلی لیتری

موارد مصرف :
شربت تیمیان به عنوان ضد سرفه و خلط آور بکار می رود

اجزاء فرآورده :
شرب تیمیان از عصاره هیدرو الکلی گیاهان زیر تهیه شده است :
برگ آویشن 19% Thymus vulgaris
برگ اکالیپتوس 5% Eucalyptus globulus
برگ مرزه 7% Satureja hortensis
دانه رازیانه 0/5% Foenicuhum vulgare

مواد موثره :
فلانوییدها و روغن های فرار نظیر تیمول ، اکالیپتول ،‌فنکون و کارو اکرول .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر دقیق این فرآورده شناخته نشده است مطالعات نشان داده است که اثرات خلط آور و ضد سرفه آویشن مربوط به فلانوییدها و روغن های فرار ( تیمول و کارو اکرول ) آن می باشد . همچنین برای روغن های فرار اکالیپتوس (اکالیپتول ) ،‌رازیانه ( آنتول ) ، مرزه ( کارواکرول) نیز اثرات خلط آور و ضد سرفه گزارش شده است

مقدارمصرف :
بزرگسالان : 2-1 قاشق سوپخوری
کودکان : یک قاشق سوپخوری
اطفال زیر 6 سال : یک قاشق مرباخوری 3 بار در روز

عوارض جانبی :
تیمول موجود در این فرآورده ممکن است باعث تحریک غشا مخاطی گردد .
به دلیل وجود آنتول احتمال بروز واکنشهای آلرژیک مانند درماتیت تماسی در افراد حساس وجود دارد .

موارد منع مصرف :
بدلیل وجود ساکاروز در افراد دیابتیک ممنوعیت مصرف دارد .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری وشیر دهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود
irteb.com