سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی پیجیوم آفریکانوم(Pygeum Africanum) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
کپسول های نرم 50 میلی گرمی در جعبه های 30 عددی

موارد مصرف :
اولین انتخاب در BPH و سایر بیماریهای پروستات
درمان اختلال های خفیف تا متوسط ادراری در بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات

اجزاء فرآورده و مواد موثره:
هر کپسول نرم حاوی 50 میلی گرم عصاره خالص پوست درخت Pygeum Africanum -African Plum از تیره روزه آسه می باشد که در واقع مخلوطی ازترکیبات اسیدهای چرب پیوند یافته با مشتقات الکل بوده و مهمترین اجزای تشکیل دهنده آن بتاسیتوسترول ؛ اسید اورسولیک و n-docosyl-ferulate می باشند

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مهار پرولیفراسیون فیبروبلاستی ناشی از فاکتورهای رشد که در حال حاضر به نظر می آید. در پاتوژنز آدنومای پروستات دخالت دارند.
کاهش التهاب و خیز پروستات و مجرای آن از طریق مهار آنزیم لیپواکسیژناز
اصلاح قدرت انفباضی و بهبود الاستیسیته مثانه در اختلال های ناشی از افزایش سن یا اثر بر روی عضله دترسور
اصلاح فعالیت ترشحی جزء اپیتلیال بدون تداخل با فعالیت هورمونی

تداخل دارویی :
هیچ گونه تداخل دارویی گزارش نشده است و به همراه سایر داروهایی که در هیپرتروفی خوش خیم پروستات - BPH - به کار می روند قابل تجویز است

مقدارمصرف :
یک کپسول 50 میلی گرمی صبح وعصر به صورت خوراکی و ترجیحا پیش از غذا . دوره درمان معمولا 6 هفته می باشد که تا هشت هفته قابل افزایش بوده واین دوره درصورت لزوم و برحسب مزمن بوده علائم تکرار می گردد به طور تجربی اثرات بهبودی پس از 6 هفته طاهر می گردد

عوارض جانبی :
این دارو به خوبی از طرف بیمار تحمل شده و تنها در دو تا سه درصد ازبیماران عوارض گوارشی اسهال یبوست تهوع و دل درد گزارش شده است

نکات قابل توصیه :
مصرف پیجیوم دراختلال های ادراری ؛ بیمار را از پیگیری موارد لازم در بیماری پروستات و نظارت پزشکی مربوطه معاف نمی کند
مصرف این دارو جایگزین جراحی در صورت لزوم نمی باشد

irteb.com