سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی ویتاگنوس(VITAGNUS) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی :
قطره 30 میلی لیتری

موارد مصرف :
ویتاگنوس جهت رفع اختلالات قاعدگی و یائسگی بکار می رود .

اجزاء فرآورده :
ویتا گنوس حاوی 90-80 میلی گرم عصاره خشک گیاه پنج انگشتVitex angnus -castus می باشد

مواد موثره :
مواد موثره گیاه پنج انگشت بطور دقیق تعیین نگردیده است ولی عصاره این گیاه حاوی فلانوییدها (کاستیسین ) ایریدوئید گلیکوزید ( آکوبین و آگنوزید ) و روغن های فرار می باشد .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
مکانیسم اثر این فرآورده به اثبات نرسیده است ولی به نظر می رسد گیاه پنج انگشت با اثر بر محور هیپوتالاموس - هیپوفیز اثر خود را اعمال می کند . این گیاه باعث کاهش آزاد شدن FSH و افزایش آزاد شدن LH و پرولاکتین از هیپوفیز می گردد .
مطالعات نشان داده است که گیاه پنج انگشت حاوی ترکیبات استروژنی نمی باشد و مستقیما بر روی تخمدانها تاثیر نمی گذارد .

تداخل دارویی :
این دارو ممکن است با داروهای ضد بارداری خوراکی و هورمونی تداخل نماید .

مقدارمصرف :
روزانه 40 قطره از دارو را در کمی آب یا آبمیوه ریخته و نیم ساعت قبل از صبحانه با معده خالی مصرف شود .

عوارض جانبی :
در اکثر مطالعات انجام شده عوارض جانبی با مصرف این دارو مشاهده نگردیده است ولی بصورت نادر گرایشاتی مبنی بر بروز واکنشهای آلرژیک ،‌سردرد و افزایش خونریزی در دوران قاعدگی وجود دارد .

مصرف در حاملگی وشیردهی :
این فرآورده با توجه به اثرات هورمونی آن در دوران بارداری ممنوعیت مصرف دارد
irteb.com