سه‌شنبه، 21 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی چای کیسه ای گاوزبان(Echium Amoenum) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی:
عرضه به صورت چای کیسه أی 25 عددی

موارد مصرف:
سنبل الطیب دارای آثار آرام بخش ، خواب آور و ضد اسپاسم بوده و در درمان مواردی چون : بیقراری ، مشکلات عصبی برای خوابیدن ، فشار عصبی و کولیک های گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد.
از گل گاوزبان در درمان علائم سرماخوردگی و همچنین به عنوان آرام بخش استفاده می شود.

موارد استعمال در پزشکی گذشته:
در طب گذشته سنبل الطیب بعنوان آرامبخش ، خواب آور و رفع تشنج کاربرد داشته است.
در طب گذشته از گاوزبان به عنوان نشاط آور، آرامبخش، مدر و بر طرف کننده علائم سرماخوردگی استفاده می کرده اند.

اجزای فراورده:
هر کیسه حاوی 2 گرم پودر ریشه سنبل الطیب (Valeriana Off.) و گل گاوزبان ( Echium Amoenum) می باشد.

مواد موثره:
ترکیب یا ترکیبات مسئول اثر بخشی در سنبل الطیب (Valeriana) را والپوتریات ها (Valepotriates) و بالدرینال و ایزو والترال می دانند که هر یک از گروههای مختلف ترکیبات، مسئول بخشی از اثرات فارماکولوژیک فوق هستند.(ریشه سنبل الطیب حاوی اسید والریانیک است.)
گل گاوزبان دارای موسیلاژ به میزان 5-3 %، فلاونوئید 0.15% و آنتوسیانین با آگلیکون دلفینیدین و سیانیدین به میزان 13.43% و به مقدار ناچیز آلکالوئید از دسته پیرولیزیدین است.

آثار فارماکولوژیک:
مطالعات انجام شده بر روی انسان اثرات آرام بخشی سنبل الطیب را تائید می کند .همچنین فعالیت ملایم خواب آوری بر روی افراد طبیعی بی خواب و افرادی با خواب غیر طبیعی را نشان می دهد، به علاوه مطالعات انجام شده نشان می دهد که سنبل الطیب زمان شروع خواب را کوتاه می کند. همچنین بی نظمی خواب ، زمان بیداری بعد از خواب و بیدار شدن مکرر در طول خواب و کیفیت خواب را اصلاح می کند .

مقدار مصرف: حداکثر 3 بار در روز

دستور مصرف:
یک یا دو کیسه را در یک فنجان آب جوش قرار داده 10 دقیقه صبر کنید سپس کیسه را پس از فشردن خارج نموده محتوی فنجان را که مایعی با بوی مطبوعی می باشد با قند میل نمایید.جهت خارج شدن کامل مواد موثره می توان از روش دم کردن روی چراغ استفاده کرد.

عوارض جانبی:
نباید در موقع حاملگی و شیر دهی استفاده شود.
irteb.com