پنجشنبه، 23 شهريور 1391

پرسش :

گیاه دارویی چغندر(BEETS) را معرفی نموده، ترکیبات شیمیایی و خواص دارویی آن را نیز بیان کنید.

پاسخ :
کلیات گیاه شناسی
چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد به خواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می کرده اند .
چغندر به طور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود .
چغندر دو نوع می باشد یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است به رنگ زرد روشن می باشد که به مقدار بسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن شکت می شود .
چغندر خوب آن است که زیاد در خاک نمانده باشد و یا به اصطلاح جوان باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می شود .چغندر پیر معمولا گردنی باریک درد و شیارهایی روی آن بوجود می آید .

ترکیبات شیمیایی:
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است .
در جدول زیر مقدر مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .
انرژی 33 کالری
پروتئنی 1/2 گرم
چربی 0/06 گرم
هیداروکربن 7/2 گرم
کلسیم 11/1 میلی گرم
فسفر 20 میلی گرم
آهن 0/8 میلی گرم
ویتامین آ 5000 واحد
ویتامین ب 1 0/015 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/025 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/33 میلی گرم
ویتامین ث 17/62 میلی گرم

خواص داروئی:
برگ چغندر خواص درمانی بسیاری درد
1- به عنوان ملین و رفع یبوست بکار می رود
2-تقویت کننده کلیه است
3-درمان کننده التهاب مجاری ادرار است
4-به عنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
چغندر مخلوط با آّ ب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفرا نیز هست .
شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است .

طرز استفاده:
برای درست کردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یک لیوان آب معدنی گاز در مخلوط کنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است .

نکته خیلی مهم :
ذکر مورد استعمال داروهای گیاهی تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی این سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تکذیب مورد درمانی ذکر شده نمی باشد .
irteb.com