سه‌شنبه، 28 شهريور 1391

پرسش :

دولت عراق چه اقداماتی برای زمینه سازی تهاجم به ایران انجام داد؟

پاسخ :
عراق در آستانه تجاوز خویش به سرزمین ایران دست به اقدامات زیر زد:
1- عراق که یک کشور چپ و منزوی در منطقه بود، به بازسازی روابط خود با کشورهای منطقه پرداخت تا نظر مساعد آنها را جلب کند. از جمله ارتباط سیاسی و گرم با عربستان، اردن، کویت، امارات و ... برقرار کرد
2- بر عهده گیری نقش محوری در کشورهای عربی و طرح کردن مسئله اشغال جزایر سه گانه به دست ایران و ادعای باز پس گیری این جزایر
3- دوری محسوس از شوروی
4- با روی کار آمدن صدام حسین به جای حسن البکر، صدام محور تحولات داخلی و خارجی عراق شد
5- خریدهای تسلیحاتی و تجهیزات نظامی کلان
6- تشدید مخاصمات مرزی و سیاسی با ایران.
بدین ترتیب، عراق با قول مساعد عربستان و کویت مبنی بر حمایت اقتصادی و با پشتیبانی سیاسی بلوک غرب به ویژه امریکا، عملیات نظامی خود را علیه ایران آغاز کرد.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ