پنجشنبه، 30 شهريور 1391

پرسش :

قرص های «ال . دی » و «اچ . دی » تا چه حد در پیشگیری از بارداری موثرند؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر مهرداد رضایی، متخصص جراحی عمومی
یکی از روشهای مطمئن در پیشگیری از بارداری ، مصرف قرص های خوراکی ترکیبی است ، که به دو شکل ال .دی ، و اچ دی در بسته های ۲۱ عددی در دسترس عموم می باشد . مقدار هورمونهای استروژن و پر وژسترون قرص های اچ .دی بیشتر از قرص های ال .دی است .

مزایا :
کاهش میزان بیماریهای التهابی لگن
کاهش میزان کیست خوش خیم و سرطان تخمدان
کاهش میزان غدد خوش خیم پستان
کاهش میزان خونریزی قاعدگی و در نتیجه جلوگیری از کم خونی و رفع قاعدگی درد ناک
پیشگیری از حاملگی خارج از رحم

طریقه مصرف :
هر بسته حاوی ۲۱ قرص می باشد. اولین قرص را از روز پنجم قاعدگی آغاز نمایید. در صورت اتمام خونریزی و یا ادامه خونریزی ، در هر دو حال روزانه یک قرص مصرف کنید ، تا بسته قرص تمام شود. بهتر است قرص را پس از شام و پیش از خواب میل نمایید تا عوارض گوارشی ایجاد نکند. پس از اتمام بسته قرص ، هفت روز کامل قرص نخورید و در روز هشتم بسته بعدی را بدون توجه به روز شروع قاعدگی آغاز نمایید. چنانچه تا هفت روز قاعدگی رخ نداد ، به مرکز بهداشتی – درمانی یا پزشک مراجعه کنید.

در صورت فراموش کردن مصرف قرص
چنانچه یک شب مصرف قرص را فراموش کردید ، تا نوبت مصرف قرص بعدی به محض یاد آوردن ، یک قرص میل کنید
چنانچه دو شب پشت سر هم مصرف قرص را فراموش کردید ، در دو شب بعدی ، هر شب به جای یک قرص دو قرص میل کنید و تا آخر بسته مجدداً هر شب یک قرص مصرف نمایید و علاوه بر آن ، همزمان از روش پیشگیری دیگری مثل کاندوم استفاده کنید .
چنانچه سه شب یا بیشتر مصرف قرص را فراموش کردید ، از مصرف بقیه قرص ها خودداری نموده ، تا شروع قاعدگی از روش دیگری استفاده کنید. سپس از روز پنجم قاعدگی بسته جدید را آغاز کنید.

نکات مهم :
اثر قرص پیشگیری از بارداری یک هفته پس از شروع اولین بسته قرص ظاهر می شود . در صورت انجام نزدیکی در این فاصله ، باید علاوه بر مصرف قرص از روش دیگری ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .
قرص ها را بصورت نا پیوسته ، مثلاً یکماه در میان یا دو ماه در میان مصرف نکنید .
در موارد زیر همزمان با مصرف قرص احتمال حاملگی وجود دارد :
ابتلا به اسهال و استفراغ شدید
مصرف داروهای ضد سل و یا ضد تشنج
مصرف آنتی بیوتیکهایی ، ‌مثل آمپی سیلین و تتراساسکلین
در هر یک از موارد فوق همزمان با مصرف قرص باید از یک روش پیشگیری دیگر ، مثل کاندوم ، استفاده کرد .
pezeshkonline.ir