پنجشنبه، 30 شهريور 1391

پرسش :

قرص های پیشگیری از بارداری برای چه افرادی مناسب تر است ؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر مهرداد رضایی، متخصص جراحی عمومی
خانم هایی که خواهان یک روش مطمئن قابل برگشت پیشگیری از بارداری هستند .
خانم هایی که قاعدگی منظم و دردناک دارند .
خانم هایی که در سال های اول ازدواج به سر می برند .

موارد منع مصرف
- حاملگی یا احتمال آن
- سرطان پستان
- خونریزی های نا شناخته رحمی
- بیماریهای قلبی – عروقی
- اختلالات خونی
- افزایش چربیهای خون
- بیماری های کبدی و کیسه صفرا
- فشار خون
- سردرد های میگرنی
- بیماریهای قند
- صرع
- افسردگی شدید
- خانم های سیگاری چاق بالای۳۵ سال سن که بیش از پنج نخ سیگار در روز مصرف می کنند ، بهتر است از روش دیگری استفاده کنند .

نکات مهم در مصرف قرص :
وجود لکه بینی همزمان با مصرف مرتب قرص ، به مدت ۲ تا ۳ ماه اهمیتی ندارد . در صورت تداوم بیشتر باید به پزشک مراجعه کرد .
علائمی مانند تهوع ، استفراغ و سردرد همراه با مصرف قرص به تدریج پس از ۲ تا ۳ ماه برطرف می شود . برای پیشگیری از این عارضه بهتر است قرصها را پس از شام و قبل ازخواب مصرف کرد . ( در صورت تداوم علائم تهوع و استفراغ می توان همراه با قرصهای پیشگیری ، از قرصهای ویتامین ( ب - B6 ) به مدت محدود استفاده کرد ) .
در مدتی که قرص مصرف می شود ، حجم خون قاعدگی به نسبت قبل از مصرف ، کاهش می یابد که در صورت کم شدن بیش از حد و لکه بینی یک در میان و یا قطع کامل ، باید به پزشک مراجعه کرد .
برای مصرف قرص LD محدودیت سنی وجود ندارد و می توان آن را تا سن ۴۵ سالگی و حتی بیشتر تحت نظارت و کنترل ادامه داد . لیکن در مواردی نظیر فشار خون کنترل نشده و مصرف سیگار و غیره توصیه می شود که مصرف قرص به سن کمتر از ۳۵ سال محدود گردد و در سنین بالاتر افراد باید پس از مشاوره از روشهای دیگری استفاده کنند .
pezeshkonline.ir