جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

منظور از جمله «و لا ینالک منی ضجیج و لا شکوی» در دعای ندبه چیست؟

پاسخ :
شرح پرسش:
در دعای مبارک ندبه این جمله است «و لا ینالک منی ضجیج و لا شکوی» با توجه به روایات عدیده و مشاهدات عینی و توسلات شکوی و ضجیج ما به حضرت بقیة‌الله رسیده است، این جمله را چگونه باید معنی کرد؟

پاسخ:
جمله مذکور اشاره به غیبت امام زمان علیه السلام از مردم و قطع ارتباط عادی و متعارف با ایشان است که به طور عادی صدای ضجه و شکایت را جز در ضمن شرفیابی‌هایی که برای بعضی به‌طور اتفاق فراهم می‌شود نمی‌توان به آن حضرت رساند و عموم الّا افراد قلیلی از فیض دیدار و سخن گفتن حضوری با ایشان محروم‌اند.