جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

نماز صاحب الزمان علیه السلام را به طور دقیق شرح دهید.

پاسخ :
در کتب ادعیه، برای امام زمان (عج) چند نماز ذکر شده است که معروف‌ترین آنها، نماز صاحب الزمان (عج) است. کیفیت این نماز بدین شرح است:

دو رکعت نماز به نیت نماز صاحب‌الزمان (عج) خوانده می‌شود که در رکعت اول آیه «إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَإِیَّاکَ نَسْتَعِینُ » را صد بار قرائت کند و سپس ادامه سوره حمد را بخواند و پس از آن سوره توحید «قُلْ هُوَ اللَّهُ »را یک بار بخواند و به رکوع و آن‌گاه به سجده رود و ذکر رکوع و سجود را هر کدام هفت بار بگوید. رکعت دوم را نیز به همین صورت انجام دهد و بعد از سلام نماز، یک بار تهلیل (لااِلهَ اِلاَّ الله) و سپس تسبیحات حضرت زهرا را یعنی ۳۴ مرتبه الله اکبر، ۳۳ مرتبه الحمدلله و ۳۳ مرتبه سبحان الله را بگوید و بعد از آن به سجده رود و صد مرتبه صلوات فرستد!(۱)
البته نماز دیگری نیز برای امام زمان (عج) نقل شده است که در نیمه شب جمعه بعد از غسل به جا آورده می‌شود و کیفیت آن کمی با آن‌چه در مورد نماز حضرت در مسجد جمکران اشاره شد، تفاوت دارد و بعد از فارغ شدن از نماز، دعای مخصوصی سفارش شده است که خوانده می‌شود.(۲)

پی نوشت‌ها:
۱. مفاتیح الجنان، ص۴۲۷، ترجمه موسوی دامغانی، چاپ اول: انتشارات فیض کاشانی، ۱۳۷۱ش.
۲. همان.
منبع: پورتال جامع مهدویت