جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

آیا از منظر تاریخ، امامت در کودک تجسم‌ یافته است؟

پاسخ :
با مراجعه به تاریخ پی می‌بریم که مسئلۀ امامت و رهبری کودک، واقع شده است و فلاسفه و حکما می‌گویند: قوی‌ترین دلیل بر امکان شیء وقوع آن است.
پیامبر اکرم(ص) در سال سوم هجرت، بعد از نزول آیۀ شریفۀ «و أنذِر عَشیرَتِکَ الاَقرَبینَ» علی‌بن‌ابی‌طالب را که نوجوانی بیش نبود به خلافت و وصایت منصوب کرد، و به قوم خود دستور داد که سخنان او را گوش فرا داده و از او اطاعت کنند. (۱) شیخ‌مفید(ره) می‌نویسد: «عموم شیعه و اهل‌سنت بر این امر اتفاق دارند که رسول‌‌خدا(ص) حضرت‌علی(ع) را دعوت به وزارت و خلافت و وصایت کرد، درحالی‌که سن او کم بود، و از دیگر کودکان دعوت به عمل نیاورد...».(۲)
پی‌نوشت‌ها:
۱. ر.ک: تاریخ طبری، ج۲، ص۶۲و۶۳؛ کامل ابن اثیر، ص۴۰ و ۴۱.
۲. الفصول المختاره، ص۳۱۶.
منبع: پورتال جامع مهدویت