يکشنبه، 2 مهر 1391

پرسش :

حمایت‏ هاى سازمان مجاهدین خلق (منافقین) از عراق در چه زمینه ‏هایى بود و چطور شد که آنها در کنار صدام قرار گرفتند و عملیات نظامى بر علیه ایران به راه انداختند؟

پاسخ :
حمایت‏هاى منافقین از دشمن بعثى و خدمات آنان به رژیم عراق در زمینه‏هاى مختلفى بود، از جمله:
1- ترور شخصیت‏هاى سیاسى و نظامى مؤثر در روند پیروزى انقلاب و جنگ؛ در این باره مى‏توان به بمب‏گذارى سازمان منافقین در دفتر مرکزى حزب جمهورى اسلامى و شهادت ده‏ها نفر از شخصیت‏هاى سیاسى، بمب‏گذارى در دفتر نخست وزیرى و شهادت رئیس جمهورى محمد على رجایى و نخست وزیر محمد جواد باهنر در 8 شهریور 1360 و ترور تعدادى از فرماندهان نظامى در جبهه‏ها و پشت جبهه‏ها که منجر به شهادت برخى از آنان شد، اشاره کرد.
2- جاسوسى به نفع دشمن بعثى و ارائه اخبار و اطلاعات درباره مراکز مهم نظامى و صنعتى که به بمباران این مراکز توسط دشمن منجر مى‏شد.
3- ارائه اخبار و اطلاعات درباره جنگ و نحوه‏ى عمل رزمندگان اسلام و نیز زمان و مکان عملیات‏ها به ارتش عراق.
4- پخش شایعه در پشت جبهه براى تضعیف روحیه مردم.
5- تبلیغات سوء علیه جمهورى اسلامى ایران در سطح جهانى، براى ضربه زدن به وجهه بین‏المللى جمهورى اسلامى ایران.
6- جمع‏آورى و اختفاء سلاح و استفاده از آنها علیه دولت ایران.
7- گشودن یک جبهه وسیع جنگ داخلى در ایران و تلاش براى تضعیف توان نظامى ایران از طریق منحرف کردن اذهان مسئولان و امکانات جمهورى اسلامى و تخصیص بخشى از نیروها و امکانات کشور جهت پاسخ گویى به این گونه بحران‏ها.
8- انتقال هواداران خود از ایران و سایر نقاط جهان و سازماندهى و اعزام آنها به عراق براى تشکیل یک ارتش به اصطلاح آزادى بخش براى همکارى نزدیک با ارتش عراق.
9- کمک به ارتش عراق در شنود بى‏سیم‏هاى رزمندگان اسلام و نیز بازجویى از اسیران ایرانى.
10- عملیات نظامى علیه رزمندگان اسلام با همکارى و پشتیبانى لجستیکى ارتش عراق که نمونه بارز آن عملیات مرصاد بود که در روزهاى پایانى جنگ در مناطق غرب کشور به وقوع پیوست.
11- اعزام تیم‏هاى بمب‏گذارى و ترور به داخل ایران به منظور ضربه زدن به توان امنیتى و نظامى ایران و تضعیف روحیه‏ى مردم.
12- ارسال علائم و پیام‏هایى به هواپیماهاى عراقى که شب هنگام مبادرت به بمباران شهرها و مناطق مسکونى مى‏نمودند.
در مجموع منافقین با این تحلیل که خود به تنهایى قادر به سقوط نظام جمهورى اسلامى نیستند در کنار عراق قرار گرفتند و امید داشتند با عامل فشار خارجى زمینه را براى سقوط جمهورى اسلامى و بازگشت خود به ایران فراهم سازند.

منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ