دوشنبه، 3 مهر 1391

پرسش :

درصد هزینه‏ هاى نظامى عراق نسبت به کل هزینه‏ها و درآمدهاى آن چقدر بود؟

پاسخ :
هزینه‏هاى نظامى عراق در دوران جنگ همواره بخش مهمى از تولید ناخالص ملى این کشور را به خود اختصاص مى‏داد. این هزینه‏ها در سال 1980 معادل 5 / 22 درصد تولید ناخالص ملى عراق بود که در سال 1981 به دو برابر یعنى 1 / 45 درصد رسید.
درصد هزینه‏هاى نظامى عراق نسبت به تولید ناخالص ملى
سال 1979، درصد بودجه نظامى 9/ 14
سال 1980، درصد بودجه نظامى 5 / 22
سال 1981، درصد بودجه نظامى 1 / 45
سال 1982، درصد بودجه نظامى 8 / 44
سال 1983، درصد بودجه نظامى 3 / 44
سال 1984، درصد بودجه نظامى 5 / 43
عراق از سال دوم جنگ حدود نیمى از تولید ناخالص داخلى خود را صرف هزینه‏هاى نظامى مى‏کرد . البته این آمارى است که اعلام شده و قابل اطمینان کامل نیست و به نظر مى‏رسد هزینه‏هاى نظامى عراق در دوران جنگ حتى بیش از این باشد.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ