سه‌شنبه، 11 مهر 1391

پرسش :

اختلالات تطابق استخوانی فکی ـ دندانی چیست ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر عبد الجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک :
ابتدا باید بدانیم ارتباط طبیعی فک بالا و فک پائین و دندانهای فک بالا و فک پائین چگونه است و بعد ارتباط غیر طبیعی را بشناسیم.
نوع اول: طبیعی
درحالت طبیعی هنگام قرارگیری فک ها روی هم دندان آسیای اول فک بالا و دندان آسیای فک پائین به صورت مناسبی در هم فرو می روند.
دندانهای جلویی فک بالا حدوداً 2-1 میلی متر از دندانهای جلویی فک پائین را می پوشانند.
به این صورت ، دندانها در کار جویدن و خرد کردن غذا موفق عمل می کنند.
نوع دوم : بیماری
در این حالت دندان آسیای اول فک پائین عقب تر از دندان آسیای اول فک بالائی قرار می گیرد. در ضمن دندانهای جلوئی فک بالایی و فک پائین تماس مناسب برقرار نمی کنند.
نوع سوم : بیماری
در این حالت دندان آسیای اول فک پائین جلوتر از دندان آسیای فک بالا قرار می گیرد.
دندانهای جلویی فک پائین و بالا هم تماس مناسب ندارد.
ارتباط غیر طبیعی دندانها که می تواند ناشی از کاهش رشد فک بالایی ( در نوع 3 ) یا کاهش رشد فک پائینی ( درنوع 2 ) باشد باعث عوارض زیر میگردد :
.1اشکال در جویدن به علت عدم تماس مناسب دندانها
.2اشکال در تمیز کردن دندانها
.3واردشدن نیروی نامتناسب روی دندانها که خود باعث فرسایش و پوسیدگی دندانها میگردد.
.4به علت فشار زیاد روی مفصل فکی ایجاد آرتروز و دردهای شدید در مفصل را باعث میشود.
.5به علت ارتباط نامناسب دندان و زبان اشکالات واضح در صحبت کردن هم وجود دارد.
.6و در آخر باعث اشکالات زیبایی واضح و چهره غیرمعمولی در شخص می شود.
www.drkalantar.ir