سه‌شنبه، 11 مهر 1391

پرسش :

درصورت وجود مشکل در فک و صورت فرزندمان، کی و به کجا باید مراجعه نمود ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر عبد الجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک :
- به محض مشاهده مشکلات فوق در فرزند خویش که معمولاً در سنین 5-4 سالگی می باشد باید به جراح پلاستیک یا رتودنتیست مراجعه نماید.
- در مواردی که اختلالات اسکلتی در سطح دندانی است و کم می باشد شاید ارتودنسی به تنهایی کافی باشد. ولی در صورت اختلالات شدید اسکلتی درمان ارتودنسی به تنهایی کافی نیست و ممکن است مضر هم باشد.
لذا توصیه میشود قبل از مراجعه به ارتودنتیست حتماً با فوق تخصص جراحی پلاستیک مشورت شده و طبق نظر ایشان به درمان اقدام گردد.
درصورت اختلال شدید فک و دندانها جراحی اغلب ضروری است.
در این موارد متخصص ارتودنسی دندانهای فک بالائی را در بهترین موقعیت نسبت به دندانهای فک بالا و دندانهای فک پائینی را در بهترین موقعیت نسبت به فک پائین قرار میدهد.
سپس با جراحی موقعیت فک بالا یا پائین یا هر دو اصلاح میگردد.
بعد از جراحی و اصلاح موقعیت هر دو فک ، متخصص ارتودنسی میتواند اصلاح موقعیت دندانها را تکمیل کند.
به هرحال تصمیم به اینکه درمان فقط ارتودنسی باشد یا ارتودنسی به همراه جراحی طبق نظر جراح پلاستیک کرانیوفاشیال ( جمجمه و صورت ) میباشد و بر اساس ارتباط دندانها و زیبایی شناختی صورت تعیین میگردد.
www.drkalantar.ir