سه‌شنبه، 11 مهر 1391

پرسش :

آیا داروی Rowatinex اثر حل کنندگى بر سنگ‌هاى کلیوى دارد؟ آیا دارویى وجود دارد که سنگ کلیه را از بین ببرد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر آریا جنابی، متخصص نفرولوژی:
Rowatinex ترکیبی از چند داروی گیاهی است. این داروی مدر حجم ادرار را به میزان قابل توجهی افزایش و شانس دفع سنگ را افزایش می‌دهد ولی سنگ را حل نمی‌کند. بعضی از داروها می‌توانند سنگ را کوچک کنند. بعضی داروها سنگ‌های اسیداوریکی را قلیایی می‌کنند. این داروها باعث می‌شوند میزان اسیداوریک ادرار کم و سنگ‌ها به تدریج کوچک و دفع شوند.
شایع‌ترین سنگی که در کلیه‌ها ایجاد می‌شود از جنس اگزالات کلسیم است که معمولا با دارو از بین نمی‌رود. بلکه ما با دارو جلوی بزرگ شدن آن را می‌گیریم جریان ادرار را تسریع و کاری می‌کنیم که مجاری ادراری کمی گشادتر شوند تا بتوانند سنگ را دفع کنند. به هر حال برای خردکردن سنگ دارویی وجود ندارد.
Salamatiran.com