پنجشنبه، 20 مهر 1391

پرسش :

مواد لازم و طرز تهیه پاستیتسو (غذای یونانی) را توضیح دهید.

پاسخ :
مواد لازم :
250 گرم ماکارونی
2 عدد تخم مرغ
سه چهارم فنجان پنیر پارمزان
2 قاشق غذا خوری پودر نان

مواد لازم برای سس گوشت :
2 قاشق غذا خوری روغن زیتون
2 عدد پیاز متوسط
750 گرم گوشت چرخ کرده
425 گرم گوجه فرنگی
یک سوم فنجان آب گوجه فرنگی
یک دوم فنجان آب
یک عدد تخم مرغ زده شده
نصف قاشق چایخوری دارچین

طرز تهیه سس گوشت :
روغن زیتون را گرم کرده ، پیاز و گوشت چرخ کرده را در آن تفت می دهیم ، تا زمانی که گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد . سپس گوجه فرنگی ، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه کرده و برای مدتی آن را بدون در-پوش حرارت می دهیم تا غلیظ شود . سپس آن را از روی حرارت بر می داریم . زمانی که سرد شد، یک عدد تخم مرغ زده شده را به آن می افزاییم .

مواد لازم برایtopping :
90 گرم کره
نصف فنجان آرد
5/3 فنجان شیر
یک فنجان پنیر پارمزان
2 عدد زرده تخم مرغ

طرز تهیهtopping:
کره را در یک ظرف ریخته ، روی حرارت می گذاریم . بعد از اینکه کره آب شد ، آرد را به آن اضافه می کنیم و حرارت می دهیم تا وقتی که روی آن حباب ایجاد شود . سپس از روی حرارت برداشته و به تدریج شیر را به آن می افزاییم . مجدداً آن را روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و غلیظ شود . بعد از آن پنیر را و دو عدد زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط می کنیم . مواد را کنار می گذاریم تا خنک شود.

طرز تهیه پاستیتسو :
ماکارونی را به همراه آب جوش در یک ظرف می ریزیم . ظرف را روی حرارت می گذاریم تا ماکارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبکش می کنیم . ماکارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط کرده و در یک ظرف نچسب می ریزیم.
سپس سس گوشتی را که تهیه کرده بودیم ، روی سطح مخلوط ماکارونی قرار داده و بعد از آن با موادtopping روی سطح گوشت را می پوشانیم . سپس پودر نان را روی تمامی ریخته و بدون در-پوش
برای مدت تقریبا یک ساعت داخل فر قرار می دهیم تا زمانی که روی سطح آن قهوه ای رنگ شود .
غذا آماده خوردن است که بعد از سرد شدن می توان آن را سرو کرد .

نکات تغذیه ای :
این غذا به علت دارا بودن ماکارونی، تخم مرغ ، پنیر، کره و گوشت دارای ارزش انرژی زایی بالایی است و یک غذای مناسب برای ورزشکاران، کودکان و نوجوانان در حال رشد، افراد لاغر و دچار کمبود وزن می باشد.
www.ch3.ir