چهارشنبه، 3 آبان 1391

پرسش :

اگر در جامعه‌اى فساد و ناهنجارى کمتر باشد، آیا دلیلى بر حاکمیت ارزشهاى اسلامى است؟

پاسخ :
ریشه ارزشها در اسلام، خداشناسى، خداپرستى و تقرب به خداست، بنابراین اگر در کشورى فساد و ناهنجارى کم باشد، اما ریشه آن ناشى از تحمیل و زور یا عادت و آداب و رسوم باشد، نه توحید و تقرب، با معنایى که از ارزش ارائه شد متناسب نیست. ارزشهاى اسلامى فقط در سایه شناخت و حرکات آزادانه و اختیارى صورت مى‌گیرد. عملى که بر انسان تحمیل شود، انسان را به کمال نمى‌رساند. ممکن است گروهى از انسانها را در جایى محصور کرد، تحت فشار قرار داد و زمینه حرکت آنها را محدود و از ارتکاب جرم جلوگیرى کرد، اما صادرنشدن جرم و جنایت از چنین مردمى نشان ترقى و وارستگى و ارزشمندى آنها نیست.
منبع:پیش نیازهای مدیریت اسلامی ، آیت الله محمدتقی مصباح ، قم : موسسه آموزشی امام خمینی 1367

نظرات کاربران