دوشنبه، 15 اسفند 1401

پرسش :

اگر ما در هنگام خواندن نماز وَتر باشیم و اذان صبح هم گفته بشود، آیا باید نماز وتر را دوباره بخوانیم ؟

پاسخ :
در فضیلت نماز شب همین بس که صاحب «میزان الحکمه» هفت آیه از آیات قرآن را ذکر کرده که اشاره به نماز شب و فضیلت آن دارد

در کنار این آیات، روایات معصومین(علیهم السلام) مملوّ از فضائل این عبادت است، در وصایاى پیامبر گرامى(صلى الله علیه وآله) به مولانا على بن ابیطالب(علیه السلام) آمده که چهار مرتبه فرمود: «عَلَیکَ بِصَلاةِ اللَّیْلِ» ؛ (بر تو باد نماز شب و لازم کن بر خود نماز شب را).

در جاى دیگر پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمودند:

«آنقدر جبرئیل مرا به نماز و عبادت شب و شب زنده دارى سفارش کرد که گمان کردم بهترین افراد امت من هرگز نمى خوابند».

یا در حدیث دیگر فرمود:

«گمان کردم بهترین افراد امّت من شب را نمى خوابند مگر مقدار کمى رادر ادامه شیوه های اقامه نماز شب بررسی می‌شود:

نماز شب معمولی

نماز شب کوتاه

اگر در میان نماز وتر اذان گفتند ؟

وقت نماز شب از نیمه شب تا اذان صبح است . اگر شما در حال خواندن نماز وتر هستید و اذان صبح گفته شد دیگر نیازی نیست که آنرا دوباره بخوانید . شما سعی کنید که نماز شب را زودتر بخوانید تا هنگام اذان صبح تمام شده باشد.

جهت مطالعه بیشتر به این مقاله مراجعه کنید

سخن پایانی

کسانی که اهل نماز شب هستند، نباید توقّع داشته باشند حالا که ما برای نماز شب بلند می‌شویم، باید جبرئیل نازل شود و یک نامه نیز از طرف خدا بیاید

در روز هم همه باید به ما سلام کنند و من هم می‌توانم از همه انتقاد کنم و به همه ایراد بگیرم.

نه! این‌جور نیست. این مرض بدتر از آن است که شخص نماز شب نخواند. کسانی که اهل نماز شب هستند باید مواظب خودشان باشند تا شیطان از راه دیگری آنان را فریب ندهد و گرفتار عُجب و خودبینی نکند.

نظرات کاربران