چهارشنبه، 4 بهمن 1391

پرسش :

در ﻧﺰدﻳﻜﻰ ﻳﻚ ﻣﺴﺠﺪ ﺧﺎﻧﻪاى وﺟﻮد دارد ﻛﻪ ﺻﺎﺣﺒﺶ آن را ﺑﺮاى ﺳﻜﻮﻧﺖ اﻣﺎم ﺟﻤﺎﻋﺖ ﻣﺴﺠﺪ وﻗﻒ ﻛﺮده اﺳﺖ، وﻟﻰ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻛﺜﺮت ﻋﺎﺋﻠﻪ و ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن و دﻻﺋﻞ دﻳﮕﺮ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺳﻜﻮﻧﺖ او ﻧﻴﺴﺖ و ﺧﻮد اﻣﺎم ﺟﻤﺎﻋﺖ ﻫﻢ ﻣﻨﺰﻟﻰ دارد ﻛﻪ در آن زﻧﺪﮔﻰ ﻣﻰﻛﻨﺪ و اﺣﺘﻴﺎج ﺑﻪ ﺗﻌﻤﻴﺮات دارد و ﺑﺮاى ﺳﺎﺧﺖ آن ﻣﻘﺪارى وام ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ، آﻳﺎ ﺟﺎﻳﺰ اﺳﺖ ﺧﺎﻧﻪ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ را اﺟﺎره دﻫﺪ و ﭘﻮل اﺟﺎره آن را ﺑﺮاى ﭘﺮداﺧﺖ ﺑﺪﻫﻰﻫﺎى ﺧﺎﻧﻪاى ﻛﻪ در آن ﺳﺎﻛﻦ اﺳﺖ و اﻧﺠﺎم ﺗﻌﻤﻴﺮات آن، ﻣﺼﺮف ﻧﻤﺎﻳﺪ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت وﻗﻒ اﻧﺘﻔﺎع، ﺑﺮاى ﺳﻜﻮﻧﺖ اﻣﺎم ﺟﻤﺎﻋﺖ ﻣﺴﺠﺪ وﻗﻒ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﺷﺮﻋﺎ او ﺣﻖ اﺟﺎره دادن آن را ﻧﺪارد ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ اﺳﺘﻔﺎده از اﺟﺎره آن ﺑﺮاى ﭘﺮداﺧﺖ دﻳﻮن و ﺗﻌﻤﻴﺮ ﻣﻨﺰل ﻣﺴﻜﻮﻧﻰاش ﺑﺎﺷﺪ و اﮔﺮ آن ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﻛﻮﭼﻜﻰ، ﻧﻴﺎز او را ﺑﺮاى ﺳﻜﻮﻧﺖ ﺧﺎﻧﻮادهاش و آﻣﺪن ﻣﻬﻤﺎن و ﭘﺎﺳﺨﮕﻮﻳﻰ ﺑﻪ ﻣﺮاﺟﻌﻪﻛﻨﻨﺪﮔﺎن ﺑﺮﻃﺮف ﻧﻤﻰﻛﻨﺪ، ﻣﻰﺗﻮاﻧﺪ از آن در ﺑﻌﻀﻰ از ﺳﺎﻋﺎت روز ﻳﺎ ﺷﺐ ﻣﺜﻼ ﺑﺮاى ﭘﺎﺳﺨﮕﻮﻳﻰ ﺑﻪ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎن اﺳﺘﻔﺎده ﻛﻨﺪ و ﻳﺎ آﻧﻜﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﻣﺰﺑﻮر را ﺑﻪ اﻣﺎم ﺟﻤﺎﻋﺖ دﻳﮕﺮى ﺑﺪﻫﺪ ﺗﺎ در آن ﺳﻜﻮﻧﺖ ﻛﻨﺪ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390