چهارشنبه، 4 بهمن 1391

پرسش :

از ﻗﺪﻳﻢ اﻻﻳﺎم آﺑﻬﺎی ﺗﺤﺖ اﻻرﺿﻲ اﻣﻼک ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﻣﺸﺮوب ﻧﻤﻮدن اراﺿﻲ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻣﻮرد ﺑﻬﺮه ﺑﺮداری ﻗﺮار ﻣﻲﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ، اﺧﻴﺮا ﺑﺮﺧﻲ ﻣﺤﺎﻛﻢ ﻗﻀﺎﺋﻲ و ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺤﺘﺮم اﺟﺮاﺋﻲ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﻛﻪ آﺑﻬﺎی ﺗﺤﺖ اﻻرﺿﻲ واﻗﻊ در اﻣﻼک ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺧﺎرج از ﺣﺪود ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ و ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ دوﻟﺖ اﺳﺖ. ﻟﻬﺬا ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺤﺘﺮم دوﻟﺘﻲ ﺑﻲ اذن ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی از ﺑﻬﺮه وری ﺧﻮد را ﻣﺠﺎز ﺑﻪ ورود و ﺗﺼﺮف در اﻣﻼک ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻣﻲداﻧﻨﺪ، ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ارﺷﺎد ﻓﺮﻣﺎﻳﻨﺪ در ﻓﺮض ﻣﺬﻛﻮر آﻳﺎ ﺷﺮﻋﺎ آﺑﻬﺎی ﺗﺤﺖ اﻻرﺿﻲ ﻧﻴﺰ ﻛﻤﺎ ﻓﻲ اﻟﺴﺎﺑﻖ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی :
اﮔﺮ آب در ﻋﻤﻘﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﺮﻓﺎ ﺗﺎﺑﻊ زﻣﻴﻦ اﺳﺖ ﺣﻜﻢ ﺧﻮد زﻣﻴﻦ را دارد و ﺑﺎﻳﺪ در ﻣﻮﻗﻮﻓﻪ ﺻﺮف ﺷﻮد، و اﮔﺮ ﻧﻴﺎز ﻧﺪارد ﺑﺎ ﻧﻈﺮ ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺷﺮﻋﻲ ﺛﻤﻦ آن ﺗﺤﺼﻴﻞ و در وﻗﻒ ﻣﺼﺮف ﮔﺮدد و در ﻫﺮ ﺻﻮرت در ﻣﻮارد ﺧﺎﺻﻪ ﻧﻴﺎز ﺑﻪ رﺳﻴﺪﮔﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻮﻛﻮل اﺳﺖ ﺑﻪ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﻦ ﻣﺤﺘﺮم ذﻳﺮﺑﻂ در ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﻲ.
منبع : اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف ، مهر1390