شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﻋﺪه ای از اﻫﺎﻟﻲ ﻳﻚ روﺳﺘﺎ ﻣﺤﻠﻲ را ﺟﻬﺖ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻋﻤﻮﻣﻲ وﻗﻒ ﻧﻤﻮده اﻧﺪ و ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻣﺤﻞ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻫﻤﺎن اﺳﺖ .در اﻳﻦ ﺻﻮرت آﻳﺎ ﺟﺎﺋﺰ اﺳﺖ ﻛﻪ از ﮔﻮﺷﻪ و ﻛﻨﺎر ﻫﻤﺎن زﻣﻴﻦﻫﺎی وﻗﻔﻲ ﻛﻪ ﻓﻌﻼ دﻓﻦ اﻣﻮات ﺑﺎ آن ﻧﻘﻄﻪ ﻧﺮﺳﻴﺪه ﺧﺎﻛﺒﺮداری ﻧﻤﻮده و ﺑﻪ ﺟﺎی دﻳﮕﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺟﺎده ﺳﺎزی و ﻏﻴﺮه ﻣﺼﺮف ﻧﻤﺎﻳﻨﺪ (ﺑﻪ ادﻋﺎی اﻳﻨﻜﻪ ﺧﺎک آﻧﺠﺎ ﺑﺎ ﺷﻦ ﻣﺨﻠﻮط اﺳﺖ و ﺟﻬﺖ راه ﺳﺎزی ﺧﻮب اﺳﺖ) در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ اﻳﻦ ﻛﺎر ﻣﻮﺟﺐ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻳﺎﻓﺘﻦ زﻣﻴﻦ وﻗﻔﻲ از ﺻﻮرت اﺻﻠﻲ ﺑﻮده و ﺑﺴﻴﺎر ﻧﺎﻫﻤﻮار و ﻧﺎﻣﺮﻏﻮب ﺷﺪه و ﻫﻤﻮار ﻧﻤﻮدن آن ﻫﺰﻳﻨﻪ زﻳﺎدی ﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ ﺑﻪ ﻋﻼوه واﻗﻔﻴﻦ زﻣﻴﻦ ﻫﻢ ﻫﻴﭻ وﻗﺖ ﺑﻪ اﻳﻦ ﻋﻤﻞ راﺿﻲ ﻧﺨﻮاﻫﻨﺪ ﺑﻮد.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
ﺑﺎ ﻓﺮض اﻳﻨﻜﻪ واﻗﻔﻴﻦ ﻣﺎﻟﻚ زﻣﻴﻦ ﺑﻮده و آن را وﻗﻒ ﻛﺮده اﻧﺪ ﺗﺼﺮف ﻣﺰﺑﻮر ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ، و ﻣﻮﺟﺐ ﺿﻤﺎن اﺳﺖ، واﷲ اﻟﻌﺎﻟﻢ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.