شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

ﺷﺨﺼﻲ ﻣﻐﺎزهای داﺷﺘﻪ ﻧﺰدﻳﻚ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ و ﻫﻴﺌﺖ اﻣﻨﺎی ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﻲﺧﻮاﺳﺘﻪ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ را رﺳﻤﻲﺗﺮ ﻛﻨﺪ ﻣﻐﺎزه اﻳﻦ ﺷﺨﺺ را ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺟﺰء ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻛﺮده و داﺧﻞ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﻣﻴﺖ دﻓﻦ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻳﻌﻨﻲ ﻗﺒﺮ ﻣﻲﻓﺮوﺷﻨﺪ ﺣﺎل اﻳﻦ ﺷﺨﺺ ﺻﺎﺣﺐ ﻣﻐﺎزه ﻣﻲﮔﻮﻳﺪ ﻣﻦ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻣﻘﺪار زﻣﻴﻦ ﻛﻪ ﺟﺰء ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺷﺪه ﻣﻲﺧﻮاﻫﻢ ﻣﻴﺖ از ﺧﺎﻧﻮاده ﺧﻮدم دﻓﻦ ﻛﻨﻢ؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ ﻣﻐﺎزه ﻣﺬﻛﻮر وﻗﻒ ﺣﺴﻴﻨﻴﻪ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ و دﻓﻦ ﻣﻴﺖ در آﻧﺠﺎ ﺧﻼف وﻗﻒ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺮای ﻫﻴﭻ ﻛﺲ دﻓﻦ ﺟﺎﺋﺰ ﻧﻴﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.