شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

اﻣﺎﻣﺰادهای اﺳﺖ ﻣﻌﺮوف ﺑﻪ اﻣﺎﻣﺰاده اﺣﻤﺪ و ﺟﻨﺐ آن ﻣﺴﺠﺪی اﺳﺖ ﻗﺪﻳﻤﻲ و ﺟﻨﺐ اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎﻧﻲ ﺑﻮده ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﻋﻤﻮم ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﻛﻪ وﻗﻒ ﺑﻮدن آن ﻣﺴﻠﻢ ﻧﻴﺴﺖ ﺣﺪود ﺷﺎﻧﺰده ﺳﺎل ﻗﺒﻞ ﺑﻌﻀﻲ از اﻫﺎﻟﻲ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻣﺴﺠﺪی ﺟﺪﻳﺪ و وﺻﻞ آن ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﻗﺪﻳﻢ اﻳﻦ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن را ﻛﻪ ﺑﻌﻀﻲ از ﻗﺒﻮر آن ﺟﺪﻳﺪ ﺑﻮده ﻧﺒﺶ ﻧﻤﻮده و ﺑﻘﺎﻳﺎی آن را ﺑﻪ ﺟﺎی دﻳﮕﺮ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ و ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻣﺴﺠﺪ را در ﺟﺎی آن ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﺷﺮوع ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻌﻀﻲ از ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﻲ ﻛﻪ از ﺑﻌﻀﻲ ﻣﺮاﺟﻊ ﻋﻈﺎم ﻧﻤﻮده ﺑﻮدﻧﺪ ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﻦ اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺨﺎﻟﻔﺖ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ﻛﻪ در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻋﻤﻠﻴﺎت ﺳﺎﺧﺖ اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺘﻮﻗﻒ ﻣﻲﺷﻮد ﺗﺎ دو ﺳﻪ ﺳﺎل ﻗﺒﻞ ﻛﻪ ﻣﺠﺪدا ﻋﺪه ای از ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ اﻗﺪام ﺑﻪ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﻨﺪ ﻛﻪ ﭼﻨﺪ ﻣﺎه اﺳﺖ آن را ﺗﻜﻤﻴﻞ و اﻓﺘﺘﺎح ﻧﻤﻮده و در آن ﻧﻤﺎز ﻣﻲﺧﻮاﻧﻨﺪ اﻛﻨﻮن ﺑﺎ ﻫﻤﻪ اﻳﻦ اوﺻﺎف ﺑﻔﺮﻣﺎﺋﻴﺪ ﻧﻤﺎز ﺧﻮاﻧﺪن در اﻳﻦ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺪﻳﺪ و اﺳﺘﻔﺎدهﻫﺎی دﻳﮕﺮ از آن ﭼﻪ ﺣﻜﻤﻲ دارد؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
اﮔﺮ وﻗﻔﻴﺖ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻧﺰد اﻫﻞ ﻣﺤﻞ ﻣﻌﺮوف و ﻣﺸﻬﻮر ﻧﻴﺴﺖ ﻧﻤﺎز ﺧﻮاﻧﺪن در آن ﻣﺴﺠﺪ ﻣﺎﻧﻊ ﻧﺪارد.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.