يکشنبه، 15 بهمن 1391

پرسش :

اگر در برکه ای که بیش از ده هزار لیتر آب جا می شود ،حیوانی مثل سوسمار ، روباه یا موش افتاده باشد آیا آب آن برای خوردن نجس است ؟

پاسخ :
برای نوشیدن این آب باید ببینیم آب ضرر دارد یا خیر . ممکن است آبی پاک باشد ولی مضر باشد . خاک پاک را نمی شود خورد . اسلام خوردن هر چیز پاک را حلال نمی داند . دیگر اینکه برای خوردن چیزی اصل این است که طبیعت انسان از آن متنفر نباشد . پس اگر آب گندیده ای باشد که ضرر هم نداشته باشد و پاک هم باشد ولی طبیعت انسان از آن متنفر است ، اسلام می گوید که آن آب را نخورید . اگر این برکه این مقدار آب دارد ، این مقدار از کر هم بیشتر است . پس اگر آب بو ، مزه ی و رنگ نجاست را نگرفته باشد ، این آب پاک است . بنابراین برای شستن لباس و وضو گرفتن اگر برای پوست و چشم ضرر نداشته باشد میتوان از آن استفاده کرد . مار و سوسمار خون جهنده ندارند لذا لاشه ی آنها نجس نیست . نظافت با طهارت فرق دارد . اسلام با کثافت و نجاست مخالف است . اسلام طرفدار نظافت و خواهان طهارت است . موش و روباه خون جهنده دارند و مردار آنها نجس است . در آب کمتر از کر اگر موش افتاده باشد آن آب نجس می شود .