يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

شخصى خانه خود را در برابر گرفتن وام نزد بانک گرو گذاشت، سپس قبل از پرداخت بدهى خود فوت کرد و ورثه صغیر او نتوانستند همه قرض را بپردازند، در نتیجه بانک اقدام به توقیف و مصادره خانه مزبور نمود باآنکه قیمت آن چندین برابر مبلغ بدهى بود، این مقدار زیادى چه حکمى دارد؟ نسبت به ورثه صغیر و حق آنان حکم چیست؟

پاسخ :
در مواردى که جایز است مُرتهن عین مرهونه را براى استیفاء دین از آن بفروشد، واجب است آن را به بالاترین قیمت ممکن بفروشد و او در صورتى که آن را به قیمتى بیش از مقدار طلب مُرتهن بفروشد، باید بعد از استیفاء حق خود، باقى‌مانده آن را به مالک شرعى آن برگرداند، بنا بر این مقدار زیادى در فرض سؤال به ورثه مى‏رسد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی