يکشنبه، 13 اسفند 1391

پرسش :

آیا در صورتى که مردى زنش را طلاق دهد، جایز است آن زن اموالى را که خانواده‏اش هنگام ازدواج به او داده‏اند (مانند فرش، رختخواب، لباس و مانند این‌ها) از شوهرش مطالبه کند؟

پاسخ :
اگر از اشیایى باشند که زن از خانواده‏اش گرفته و یا از چیزهاى شخصى باشند که براى خودش خریده و یا به شخص او هبه شده باشند، ملک اوست و در صورتى که موجود باشند حق دارد آنها را از شوهرش مطالبه کند، ولى اگر از چیزهایى باشند که از طرف خانواده یا اقوام او به دامادشان که شوهر اوست، هدیه شده باشند، نمى‏تواند آنها را از شوهرش مطالبه کند بلکه اختیار این قبیل اموال در دست کسى است که آنها را به زوج هدیه کرده است، که اگر عین آنها باقى مانده و زوج هم از ارحام آنان نباشد جایز است هدیه کننده، هبه را فسخ کند و آن مال را پس بگیرد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی